Kezünk  egy összetett, bonyolult és egyedi része a testünknek, amely finom szövetekből, csontok, izmok, erek, idegek bonyolult  hálózatából áll. A kéz bámulatos képessége, hogy  egyidejűleg képes legyen a hatalmas erőkifejtésre mint pl. sziklamászás, ugyanakkor nagyon finom mozgásokra is, hogy pl. hangszeren játszunk, összhangot teremtsen erő és finom mozgások között.

kézsebész

A kéz betegségei érintik mind a fiatal, mind az idős korosztályt és jelentősen befolyásolják a funkcióját és az élet minőségét.
A kézsebészek olyan orvosok, akik ezen problémák kezelésére, megoldására specializálódtak.  

A kézsebészekről

Kézsebészek olyan specialisták, akik a kéz, csukló és alkar betegségeivel és azok kezelési lehetőségeivel  foglalkoznak. A kézsebészet a plasztikai sebészet, a balesetsebészet, és az orthopaedia, határterülete, mely ezen szakágak 6 év képzési idején túl még további 2-3 év speciális képzést igényel és mindenek előtt türelmet, elkötelezettséget és kitartást.

Egy minősített kézsebész  a kéz complex anatomiájának igazi szakértője, jártas a mikrosebészetben, és a kezet illető plasztikai sebészeti eljárásokban. Ez a képesség alkalmassá teszi, hogy a kéz apró csontjait , ínait, ereit idegeit operálja, legyen az a kézen, a csuklón vagy az alkaron.

Egyes kézsebész speciális képzéssel rendelkezik a könyök és a váll területén is.

Kezelési lehetőségek:

Noha Önt esetleg a sürgősségi osztály, vagy a háziorvosa, rheumatológusa , stb… a kézsebészeti szakrendelésre utalta be, nem biztos, hogy ez azt jelenti, hogy Önt meg kell operálni. Némely állapot elsődlegesen sebészeti beavatkozás nélkül és/ vagy gyógyszeresen kezelhető, injekció beadásra lehet szükség, vagy sínek felhelyezésére, vagy gyógytornára.

A kézspecialista az, aki felállítja a diagnosist, majd a legjobb kezelést határozza meg.

Legáltalánosabb betegségek,
melyet a kézsebész kezel:

 • Carpal tunnel syndroma – csuklótáji alagút syndroma
 • Könyöktáji , vagy egyéb idegleszorítások – alagút syndromák
 • A kéz csontjait érintő törések, ficamok
 • Dupuytren kontraktúra – A tenyéri ínas lemez hegesedése, vagy viking betegség.
 • Pattanó ujj
 • Ér, ideg, ínsérülések, trauma utáni maradvány panaszos állapotok.
 • Degeneratív betegségek, ízületi kopások.
 • Teniszkönyök
 • Golfkönyök.
 • Nyeregízületi kopás
 • Kisízületi kopás, mozgás beszűkülés – protézis beültetés.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

A jelenleg érvényben levő 2020. évi C törvény rendelkezése szerint a magánegészségügyben megkezdett ellátást az állami egészségügyi szolgáltatónál párhuzamosan ugyanannál a betegnél ugyanazzal a diagnosissal ugyanaz a kezelőorvos nem végezhet.

Írjon nekem, segítek!

Itt megírhatja röviden, milyen mozgásszervi problémára keres megoldást. Amint tudok, válaszolok. Kérem, ügyeljen arra, hogy pontosan adja meg adatait, csak így fogom tudni Önnel felvenni a kapcsolatot.

Célom, hogy a hozzám forduló betegek számára a leggyorsabb és legkevésbé fájdalmas gyógymódot biztosíthassam. Ennek érdekében minden esetben a legmodernebb és leghatékonyabb műtéti technikák alkalmazására törekszem.

Elérhetőségek

Wáberer Medical Center
Cím: 1123 Budapest Alkotás utca 55-61.
Da Vinci Magánklinika
Cím: 7635 Pécs Málics Ottó u. 1
Onyx Egészségközpont
Cím: Pécs, Szigeti út 41, 7633

2018 – 2020 © dr. Kromek Loránd –  minden jog fenntartva created by medicalagency.hu

HL